dimarts, 21 de desembre de 2010

Llançament de la pel·lícula "La desaparició de la Haruhi Suzumiya"

Després de tres anys que el primer capítol de l'anime "La melancolia de la Haruhi Suzumiya" fos emès al Japó, l'estudi Kyoto Animation va decidir continuar la història de les novel·les originals d'en Nagaru Tanigawa amb el llargmetratge "La desaparició de la Haruhi Suzumiya", quart llibre de, fins avui, una col·lecció de nou novel·les lleugeres (amb el desè títol enllistat pels inicis del 2011).

Per qui no hagi llegit o vist el popular anime de l'estudi Kyoto Animation, que anys més tard va donar una empenta molt important al fenomen Moe de l'anime amb la també popular "K-On!", es perd el que penso que és una de les sèries que entrarà a la història de l'animació japonesa.

I és que del 2000 al 2010 pocs animes han aconseguit ser tan coneguts al nostre país com ho ha sigut "La melancolia de la Haruhi Suzumiya", que fins fa no res, no tenia ni cap novel·la ni cap manga editat al nostre mercat. Encara avui dia no podem comprar enlloc la sèrie d'aquesta noia tan extravagant, però sí que l'editorial Barcelonina Ivrea ha publicat en castellà tres novel·les i el manga (també en castellà) ja és serial.

Tornant al llargmetratge de "La desaparició de la Haruhi Suzumiya", són petits detalls com el que la pel·lícula es posés a la venda el 18 de desembre, data important dins el film, el que fan d'aquesta producció una obra com poques. Ja veurem els diners que ha recaptat en la seva primera setmana d'aquí no res, encara que el que va guanyar en milions de iens la primera setmana al estar al cinema ja pot ser un indicatiu de les futures vendes en format domèstic.
Sigui o no un "súper vendes", seguirà sent una de les millors pel·lícules d'animació mai produïdes.

El que té aquesta pel·lícula, però, és que has d'haver vist els 28 capítols disponibles de l'anime, punt destacable a favor del film, ja que l'espectador deixa de ser un desconegut que va a veure uns personatges que no ha vist mai a la seva vida, i es converteix en un vell amic que sap com pensen la Haruhi, en Kyon, la Mikuru, l'Itsuki i la Nagato, que ha compartit amb ells moments especials i secrets, i que patirà, s'emocionarà i plorarà amb ells a "La desaparició de la Haruhi Suzumiya".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada